Biztos bevétel

Az embereknek manapság van kisebb-nagyobb félretett pénze, talán a lakástakarék az első dolog, aminek eszébe kellene jutnia. Szinte sehol másutt nem elérhető a 10 százalék feletti hozam, és egy olyan hosszú távú, biztos bevétel ingatlanbefektetéssel, amilyent társaságunk, egyedi megoldásként kínál Önnek.

 

Az ingatlanbefektetés sok ember fantáziáját megmozgatja. Tudjuk, hogy értékesek, és igen borsos árat kell fizetni egy albérletért, vagy irodabérletért. A befektetési célú ingatlan a legjobb tőkeépítési módszerek közé tartozik. Bérbe adni ingatlant, az egyik legrégebbi, hosszú távú bevétel.

Milyen gyorsan lehet bérbe adható, saját ingatlana?
Lakásvásárláskor az egyik legfontosabb szempont az idő. A lehető leghamarabb szeretne hozzájutni, és beköltözni, kiadni. A lakástakarék lehet a segítségére, de egy személynek csak egy LTP- je lehet, erre fizeti az állam a 30% vissza nem térítendő támogatást.

A megoldás a családon belüli több szerződés. A szerződő az, aki vállalja, elindítja a lakás megtakarítást, és a futamidő végéig befizeti a díjakat. A másik szereplő a kedvezményezett, ő jogosult arra, hogy egy szerződés után állami támogatást kapjon,
és a lejáratkor rendelkezik az összeg felhasználásáról. Lehet négy lakástakaréknál is szerződő, ha a kedvezményezettek a családtagjai. Az alábbi egyenes ági rokonok jöhetnek ilyenkor szóba:

 • szülő (nem csak vér szerinti, hanem lehet nevelő-, mostoha-, vagy örökbefogadó is)
 • gyermek (szintén lehet nevelt-, mostoha, vagy örökbefogadott)
 • nagyszülő
 • unoka
 • testvér (mostoha is)
 • házastárs (hivatalos élettársi viszonyt is elfogadják)

Amennyiben 4 db havi 20 ezer forintos (összesen havi 80 ezer forint) lakástakarékot indít 10 évre, és nem veszi igénybe a lakástakarék hitelrészét, akkor a befizetett megtakarítási összeg mellé, majdnem 3 millió forint (2.880.000 Ft) vissza nem térítendő támogatást kap. Sőt, LTP- előhitelezéssel, akár azonnal az Öné lehet az összeg, hamarabb vásárolhat ingatlant!

 

Gyakorlati példa

 1. A Balla Pénzügynél, 4 db, 10 éves futamidejű lakástakarékot köt, egyet magának, hármat kedvezményezettjeinek. Havonta fizeti a havi 80 ezer forintos (4 x 20.000 Ft) megtakarítást. (Gyűjtheti számlán is, de akkor 10 év után még 10 millió forintja sem lesz.)
 2. A futamidő végén, csak a megtakarítási összeget, a kamatot, és az állami támogatást - amit nem kell visszafizetni - veszi fel ingatlan vásárlásra. Ma, 2017-ben Budapesten, 13 millió forint bőven elég egy egyszobás lakás vásárlására. A Balla Ingatlanirodák - Budapest harmadik, az ország negyedik legnagyobb ingatlanközvetítő cége - a teljes vételi folyamatot levezérli. Ingatlankínálatából ingyen választhat, beszerzi az adás - vételi szerződéshez szükséges dokumentumokat, ügyvédi segítséget ad.
 3. Jelenleg egy ilyen nagyságú lakás havi, albérleti díja, - elhelyezkedésétől függően - 100 ezer forint körül van. A Balla Ingatlanirodák, segít Önnek kiadni az ingatlant. Megfelelő bérlőt keres, a bérleti szerződéshez jogi segítséget ad.
 4. Lakástakarékkal, már 8 év alatt megtérül a befektetése!
  A saját tulajdonú ingatlan havi bérleti díja, hosszú távú biztos bevételt biztosit. Az ingatlan értékálló befektetés.
 5. Aki így takarít meg - 10 évente újraköti a lakástakarék szerződéseit - annak nem lesz gondja a nyugdíjjal, és tetemes ingatlanvagyonnal is fog rendelkezni.